Iata o intrebare ce le da batai de cap novicilor dar si celor mai experimentati, sa scrie articole de calitate, destinate website-urilor. Daca exista o practica eficienta utila pentru a scrie articole vizibile pentru motoarele de cautare dar si interesante publicului caruia i te adresezi, in cele ce urmeaza, voi incerca sa raspund intrebarilor ce mi le-am pus si eu, candva.

Cine scrie articole pentru website-uri?

De cativa ani incoace, Google a devenit destinatia aleasa de oricine doreste sa-si promoveze afacerea offline, transformand-o intr-una online, de succes. Obiectivul nu este tocmai simplu, atata timp cat aparitiile online implica mai mult decat alegerea unui domeniu si crearea de pagini web fara continut sau cu unul total inadecvat publicului cititor.

Secretul eficientizarii site-urilor, indiferent de tipul acestora, este gasirea unei metode de a scrie articole de calitate, continut in general, adresat potentialilor cititori. Pentru aceasta, este necesara punerea in valoare a calitatilor de content writer capabil sa scrie articole care sa dea valoare site-ului, atragand vizitatori, pozitionand totodata afacerea, in topul cautarilor online.

Ce abilitati trebuie sa ai pentru a scrie articole fara cusur?

Probabil ca ajungand pana aici, nu ti-e defel straina notiunea de content writer, dezbatuta pe larg in articolul Ce se ascunde in spatele fiecarui Content Writer?. Pe langa necesitatea de a intruni toate calitatile unui content writer profesionist, este important sa scrii despre ceea ce cititorii isi doresc sa afle de la tine. Astfel, trebuie ori sa te indrepti spre domenii pe care le stapanesti foarte bine, ori sa-ti acorzi suficient timp pentru cercetare si cautare de informatii utile, astfel incat sa-ti evidentiezi abilitatea de a scrie articole originale. Cititorii isi vor indrepta atentia spre site-urile si articolele pe care le vor gasi relevante.

Acum ca ai identificat ce vor cititorii sa afle de la tine, trebuie sa urmezi pas cu pas cateva secrete in masura sa le capteze atentia pe tot parcursul lecturii, incepand de la titlu si terminand cu ultima fraza.

Titlul, esenta ce evidentiaza scrierea articolelor

Fie ca pornesti de la titlu, fie ca il alegi dupa ce ai dus la bun sfarsit scrierea articolelor, acesta trebuie sa cuprinda esenta continutului pe care l-ai conceput. Ti-e cunoscut ca un titlu de succes poate salva de la mediocritate articolele slabe, atragand cititorii atenti la ce le ofera motoarele de cautare. In acelasi timp, un titlu necorespunzator, poate umbri inca din start, calitatea de a scrie articole, indepartand vizitatorii interesati de subiectele incitante.

Asigura-te ca titlul concentreaza in cateva cuvinte, intregul continut, evitand astfel titlurile lungi, ce fac dificila retinerea lor. Mai mult de atat, pe cat posibil, introdu in alcatuirea titlului, unul dintre cuvintele cheie pe care le vei dezbate in scrierea articolelor.

Subtitlurile, un accesoriu pentru sublinierea ideilor

Un plus ce va accentua vizibilitatea continutului in motoarele de cautare, este folosirea de subtitluri relevante pentru fiecare paragraf in parte. Astfel, in scrierea articolelor, iti va fi mai usor sa nu te abati de la fiecare idee ce intentionezi sa o dezvolti si in acelasi timp, vei facilita cititorilor parcurgerea textului si intelegerea a tot ceea ce vrei sa le transmiti.

Scrie articole pe sectiuni: Introducerea

Introducerea, asa cum ne-a fost prezentata in timpul invatarii secretelor de a compune primele scrieri in clasele primare, este cea care da startul in scrierea articolelor. Indiferent de lungimea continutului scris, introducerea trebuie sa cuprinda prezentarea pe scurt a subiectului ce urmeaza sa fie dezbatut mai departe. Ba mai mult, daca intentia este de a scrie articole de succes, introducerea trebuie sa ofere cititorului promisiunea ca va regasi in cuprinsul articolului, ceea ce cauta de fapt.

Scrie articole pe sectiuni: Cuprinsul

Cuprinsul este cel care dezvolta ideile de la care am pornit sa scriem articole. Daca avem de ”exploatat” idei multiple, trebuie retinut ca este dificila asimilarea acestora fara o delimitare corespunzatoare. Astfel, dezvoltarea fiecarei idei intr-un paragraf distinct, este mai mult decat bine venita pentru a scrie articole ce pot fi lecturate cu usurinta si intelese de publicul cititor.

Cuprinsul constituie de fapt mijlocul prin care vei putea permanentiza prezenta cititorilor, oferindu-le informatii conform asteptarilor lor. Calitatea continutului ce primeaza in fata cantitatii, trebuie sa se regaseasca in fiecare idee a cuprinsului.

Scrie articole pe sectiuni: Incheierea

Ca orice compunere, scrierea articolelor trebuie sa aiba si o finalitate la nivel de continut, care sa concentreze ideile principale dezvoltate deja in sectiunea precedenta. Incheierea este concluzia retinuta de cititori dar si indemnul de a actiona, ce se vrea transmis prin mijlocirea scrierii articolelor de succes.

Ce este de retinut pentru a scrie articole demne de atentia cititorilor?

Pare floare la ureche scrierea articolelor demne de atentia cititorilor dar mai intai de toate, axeaza-te pe delimitarea paragrafelor pentru fiecare idee distincta, pornind de la alegerea unui subiect de interes public si continuand cu alegerea unui titlu reprezentativ.