Detinerea secretului de a scrie articole de succes pentru intregul mediu online, presupune ani si ani de munca. Inainte de a se inventa termenul de content writer, necunoscut inca pentru multi specialisti sau nu intr-ale scrisului, toti cei care v-ati regasit printre cuvintele scrise, v-ati dezvoltat abilitatile de scriitori impatimiti. Luand exemplul textelor cuprinse in volumele de beletristica sau in cele editate in termeni specifici, ati incercat la randul vostru, sa scrieti articole, pornind de la propriile trairi si ganduri, cu intentia de a le transmite mai departe.

In calitate de content writer, mi-am propus sa dezbat in continutul unui articol, tot ce este necesar de stiut pentru a scrie articole de calitate. Articolul initial Ce trebuie sa stii pentru a scrie articole de calitate? (partea 1) dovedindu-se a fi prea consistent, a necesitat impartirea acestuia in doua articole, concentrate pe aceeasi tematica.

 Scrie articole dupa o documentare prealabila

Apeland la cunostintele proprii sau cercetand temele ce se afla in topul motoarelor de cautare, incepe prin a scrie articole care sa includa subiecte in masura sa trezeasca interesul cititorilor. Incearca sa-ti stabilesti un public tinta, fiind atent la ceea ce acesta cauta sa gaseasca in urma parcurgerii intregului articol.

Daca destinatarii informatiilor pe care le transmiti sunt parintii in cautare de articole pentru copii, fa tot posibilul si scrie articole care sa le ofere toate raspunsurile pe care acestia le asteapta. Utilitatea textului pe care il oferi spre citire, va atrage publicul, mentinandu-i prezenta si intarind vizibilitatea site-ului pentru care scrii, in motoarele de cautare.

Abilitatea de a scrie articole se regaseste in stilul propriu

Calitatea continutului da savoare parcurgerii acestuia de catre cititorii in cautare de informatii relevante. Capacitatea de a scrie articole astfel incat sa poti atrage publicul, se reflecta in stilul prin care iti transformi propriile idei in cuvinte, fiind de fapt sigla care te va diferentia de noianul celor care se autointituleaza content writer-i.

Defineste-ti propriul stil de a scrie articole, urmandu-ti gandurile intocmai. Stilul corespunde personalitatii pe care o exprimi de fapt prin fiecare cuvant ce intregeste continutul scris de tine. Modul in care te exprimi in calitate de content writer, este unul dintre factorii ce va atrage cititorii. Acestia isi vor indrepta in primul rand atentia spre stilul in care scrii si abia apoi spre continutul cuprins de fiecare articol in parte.

Stilul este unul dintre secretele ce te ajuta in captarea atentiei cititorilor ce vor ajunge sa te indrageasca, fiind rezultatul a multe ore de exercitii de scriere.

 Cunostintele lingvistice diferentiaza abilitatea de a scrie articole superioare calitativ

Cunostintele lingvisice iti diferentiaza abilitatea de a scrie articole de toti cei pentru care scrisul este doar un act superficial. Aici ma refer la cunosterea gramaticii limbii in care intentionezi sa scrii articole, la ortografierea corecta a cuvintelor, la elaborarea propozitiilor si frazelor in conformitate cu regulile sintactice si morfologice.

Alfabetizarea corespunzatoare este cea care-ti reflecta cunostinele acumulate de-a lungul anilor de studiu. Este evident ca este imposibil sa-ti promovezi abilitatile de a scrie articole, cu reale deficiente in arta scrisului, in neconcordanta cu aptitudinile de content writer.

Scrie articole vizibile motoarelor de cautare

Pare simplu pana aici, te exprimi cu usurinta, manuiesti cuvintele cu abilitate, scrii un continut original si totusi tot ce scrii este aproape invizibil? Mai ai de parcurs inca un pas ce presupune cunosterea unor tehnici de optimizare si care iti intregeste calitatea de content writer. Acest lucru presupune capacitatea de a scrie articole astfel incat sa fie vazute de motoarele de cautare, realizabila prin introducerea unor cuvinte cheie relevante pentru intregul continut.

Atentie la densitatea cuvintelor cheie, introducerea lor trebuie sa se faca in mod natural, fara a obosi cititorul prin repetitivitatea acestora.

Scrie articole pe placul Pinguinului

Pinguinul este programul pe care Google il pune in aplicare pentru detectarea plagiatorilor. Daca originalitatea este cuvantul care te caracterizeaza ca si content writer, incearca si scrie articole care sa treaca de orice programe de detectare a copy-paste-urilor. Unicitatea si originalitatea sunt calitati pe care, ca si content writer trebuie sa le detii, daca vrei sa-ti maresti popularitatea in randul celor care cauta tehnicieni in arta scrisului.

Daca vrei sa devii un content writer desavarsit in masura sa scrie articole de calitate care sa serveasca obiectivului webmaster-ilor dar si cerintelor potentialului public, descopera-ti calitatile si incearca sa-ti insusesti abilitatile ce te vor indrepta spre atingerea succesului dorit.

Fiecare scriitor se bucura de talentul de a jongla cu scrierea cuvintelor dar un content writer, pentru a scrie articole de succes mai are nevoie de un plus de cunostinte expimate prin insasi tehnica de scriere pe care o stapaneste.